AFIR ofera un ghid cu preturile de referinta ale produselor achizitionate prin fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

AFIR anunta modificarea Ghidului bazei de date cu preturi de referinta ce va fi utilizat pentru achizitiile necesare proiectelor finantate in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Modificarea documentului s-a facut prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 221 din 5 august 2020.

Noul Ghid al bazei de date cu preturi de referinta unifica intr-un tot unitar doua documente diferite: Ghidul bazei de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate si Ghidul bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, sere, hale si grajduri, in scopul aplicarii unei proceduri unitare privind introducerea elementelor in baza de date, indiferent de categoria acestora.

Totodata, au fost diversificate  domeniile pentru care s-a constituit si se aplica Baza de date  cu preturi de referinta, prin adaugarea mobilierului destinat agropensiunilor finantate prin PNDR 2020.

Dintre modificarile incluse in noua versiune a Ghidului mentionam ca se vor accepta exprimari de genul “la alegere/ sau” doar in cazul in care elementul poate fi echipat cu mai multe variante ale unei dotari, fara diferente de pret, fapt demonstrat prin documente justificative.

Un lucru important de retinut este si faptul ca AFIR va sterge din baza de date elementele adaugate de trader (furnizor), in urma pierderii calitatii acestuia de reprezentanta/ importator/ dealer autorizat pe teritoriul Romaniei sau de reprezentant al producatorului in relatia cu AFIR. Aceasta operatiune se va realiza in urma informarii primite de la producator.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE