AFIR ofera subventii pentru a dezvolta zonele rurale. Iata cine o poate accesa

Facebook
Twitter

Submasura 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica va contribui la dezvoltarea infrastructurii si a unitatilor educationale din zonele rurale, punand un sprijin 100% nerambursabil la dispozitia autoritatilor si a organizatiilor solicitante.

In functie de dimensiunile proiectului, investitiile propuse sau particularitatile zonei in care se va implementa proiectul, sprijinul acordat este de 500.000 euro, pentru proiectele de infrastructura educationala/sociala.

De asemenea, 2.500.000 euro vor fi acordati pe comuna pentru infiintarea infrastructurii de apa si apa uzata si pana la 4.000.000 euro pentru proiecte colective fara a depasi valoarea maxima a sprijinului.

Cine a participat la prima etapa de selectie a acestei submasuri

Pentru prima sesiune aferenta acestei submasuri (28.03.2017- 30.04.2017) suma alocata a fost de aproape 25 milioane de euro, 117 milioane de euro ramanand disponibile pentru  sesiunile urmatoare ale masurii.

In aceasta sesiune au fost depuse 74 de proiecte cu punctajul mai mare sau egal decat pragul de calitate lunar de 50 de puncte. Valoarea publica totala a proiectelor care au indeplinit pragul de calitate de 50 de puncte si care au fost depuse in aceasta prima sesiune a fost de peste 25 milioane de euro.

Dupa selectia proiectelor, verificarile aferente si constatarea de catre autoritati a indeplinirii conditiilor de eligibilitate, 14 solicitanti au reusit sa obtina finantarea, in aceasta prima etapa a submasurii 7.2 – Investitii in modernizarea si crearea infrastructurii de baza la scara mica. Valoarea publica a proiectelor selectate pentru finantare este de aproape 5 milioane de euro.

Sumele accesate prin aceasta submasura

Cea mai mare suma accesata prin aceasta submasura a fost de 498.823 euro, iar proiectul a fost depus in numele Comunei Biharia din Bihor. Suma primita va fi folosita pentru construirea unei gradinite cu program prelungit.

Cea mai mica suma accesata a fost de 206.464 euro, de catre Comuna Dagita din judetul Iasi. Sprijinul va fi utilizat pentru construirea / dotarea unei gradinite in satul Dagita si pentru racordul electric al acesteia.

Contestatii

Nu toti solicitantii au fost multumiti de decizia de a nu primi finantarea si astfel, si-au exercitat dreptul de a depune contestatii. In cadrul acestei sesiuni a submasurii 7.2 – Investitii in modernizarea si crearea infrastructurii de baza la scara mica a fost depusa o singura contestatie. Contestatia a fost depusa de catre reprezentantii comunei Toboliu, judetul Bihor, care doreau sa foloseasca sprijinul financiar pentru a moderniza strazile din localitate. Cu toate acestea, proiectul lor de finantare a fost declarat neconform de catre oficialitati.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE