Veste buna pentru fermieri: fara impozite locale pentru terenurile agricole lucrate

Facebook
Twitter

Terenurile agricole lucrate vor fi scutite de la plata impozitului local, iar cele nelucrate timp de doi ani consecutiv ar putea avea un impozit de pana la 100 de lei/hectar, potrivit Agerpres.

Propunerile sunt prezentate in cadrul unui proiect de ordonanta publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

„Se vor scuti de la plata impozitului pe teren terenurile agricole lucrate, iar pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu pana la 100 lei/ha, incepand cu al treilea an, in conditiile stabilite prin hotarare a consiliului local”, se arata in nota de fundamentare.

Documentul prevede de asemenea ca nu se va datora impozitul pe mijloacele de transport pentru mijloacele de transport agricole de tipul tractoarelor, utilajelor agricole și altor mijloace de transport agricole, utilizate efectiv in domeniul agricol, detinute de persoanele fizice autorizate care obtin venituri din activitatea agricola, precum și de persoanele juridice care indeplinesc anumite conditii.

Conform sursei citate, agricultura și dezvoltarea satului romanesc reprezinta o prioritate absoluta in programul de guvernare.

Totodata, se explica prin nota de fundamentare, prin noile politici agricole, sectorul agricol trebuie sa devina un motor de creștere economica și o sursa de locuri de munca pentru populatia din mediul rural.

Proiectul de lege se afla in dezbatere publica timp de 10 zile, pe site-ul Ministerului de Finante.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE