Consultari cu fermierii pe tema sprijinului cuplat in sectoarele zootehnic si vegetal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, si secretarul de stat Alexandru Potor s-au intalnit in data de 1 februarie 2017 cu reprezentantii formelor asociative din sectorul zootehnic (ovine, caprine, bovine) si cel vegetal.

Scopul principal al acestei intalniri a fost acela de a analiza pozitia preliminara a MADR cu privire la observatiile Comisiei Europene care vizeaza sprijinul cuplat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

In momentul de fata, la nivelul MADR, se lucreaza la fundamentarea cat mai solida a mentinerii acestei forme de sprijin la nivelul pragurilor notificate in data de 1 august 2016.

In acest sens, secretarul de stat Alexandru Potor va participa in cursul lunii februarie la o intalnire bilaterala tehnica, in care expertii romani si cei ai Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene (DG AGRI) vor clarifica solicitarile privitoare la sprijinul cuplat notificat de Romania in 2016, aferent perioadei 2017 – 2020.

In cadrul intalnirii a fost agreata posibilitatea intocmirii unui Memorandum cu reprezentantii crescatorilor de animale si ai sectorului vegetal pentru sustinerea pozitiei comune de mentinere a sprijinului cuplat, urmand a fi transmis Comisiei Europene cu prilejul negocierilor din data de 8 februarie 2017.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE