APIA va prelua cererile de plata ale fermierilor, inclusiv pe suport de hartie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Incepand cu data de 26 mai 2015, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va prelua toate cererile de plata ale fermierilor, inclusiv pe suport de hartieCererile astfel depuse vor fi prelucrate de catre angajatii APIA in perioada urmatoare, iar fermierii isi vor putea exercita dreptul de a solicita subventiile.

Asadar, fermierii vor putea sa se prezinte la centrele judetene ale APIA in cazul in care solicita la plata o suprafata de peste 50 hectare teren agricol, sau la centrele locale ale APIA daca solicita la plata o suprafata de pana la 50 hectare teren agricol.

La depunerea cererii unice de plata fermierul trebuie sa prezinte documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor.

Mentionam ca la momentul actual este digitizata si pregatita pentru depunerea cererilor o suprafata de 3.612.545 ha, suprafata care apartine unui numar de 116.733 fermieri, care sunt asteptati sa depuna cererea de plata, conform comunicatului APIA.

 

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE