Bike&Like – Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociația „No Stress”, în parteneriat cu Descoperă Sufletul Transilvaniei, vă propun o experiență inedită, care îmbină o competiție de ciclism cu descoperirea turistică a unor zone, comunități și povești de viață autentice, Turul ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania, care va avea loc în acest weekend.

Ca urmare a organizării Turului ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că circulaţia rutieră pe DN 1 pe sectorul de drum cuprins între localităţile Sibiu (km 315+500) şi Cristian (km 319+500), se va desfăşura restricţionat în data de 12.07.2014, în intervalul orar 10.00 – 16.15, respectiv în data de 13.07.2014, în intervalul orar 10.00 – 15.00.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită, semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile agenţilor de poliţie aflaţi la faţa locului.

Programul turului

Bike&Like – Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania are caracter de competiție pentru amatori. Fiecare etapă va fi cronometrată, iar timpul total al competiției va fi suma timpilor înregistrați în fiecare etapă. Vor fi 5 etape de parcurs, cu un total de 100,8 km, 51,4 în prima zi și 49,4 în ziua a II-a.

Mâine, sâmbătă, 12 iulie 2014, va fi prima zi a Bike&Like – Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania, care va cuprinde trei etape. Duminică, în cea de-a doua zi a Bike&Like – Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania, vor fi două etape. Startul fiecărei zile de concurs va avea loc la ora 10.00, din centrul Sibiului.

Prima etapă va fi Sibiu – Cristian (15,2 km). A doua etapa va fi Cristian – Cisnădioara (24,9 km). A treia etapă va fi Cisnădioara – Sibiu (Turnișor) (11,3 km). A patra etapă va fi Sibiu – Cisnădie (18,2 km). Ultima etapă va fi Cisnădie – Avrig – Palatul Brukental (31,2 km).

Organizatorii Bike&Like – Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania au anunțat că vor fi categorii distincte de începători și avansați.

Povestea cetăților fortificate din Transilvania

Concurenții de la Bike&Like – Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania vor avea șansa să decopere locuri superbe și, mai mult, să se intersecteze cu comunitățile locale pentru a le întelege obiceiurile și istoria. Totodată, cei care vor participa se vor putea delecta cu bunătățile specifice zonei, în cadrul festinurilor pregătite de gazdele fiecărei biserici fortificate în parte, de la Cristian, Cisnădioara, Cisnădie și Turnișor. De asemenea, la fiecare final de etapă, oamenii locului vor spune povestea cetății și vor fi organizate concerte de orgă.

Finalul Bike&Like – Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania va avea loc la reședința de vară a baronului Brukental din Avrig, mai cunoscută ca Palatul Brukental, iar participanții vor putea vizita și singura grădină barocă din România, din Avrig, unde va avea loc și festivitatea de premierie a Bike&Like – Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE