Fermierii vor primi subventiile pentru motorina utilizata in agricultura

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat recent ca in perioada urmatoare fermierii romani vor primi subventiile pentru motorina utilizata in agricultura aferente trimestrelor unu si doi din 2015, noteaza Mediafax.

„Imediat dupa ce va fi publicata Hotararea de Guvern, vom incepe platile pentru beneficiari, pentru cei care au depus dosare, astfel incat sa primeasca aceasta subventie pentru motorina pentru trimestrul unu si doi din anul 2015, valoare cumulata a ajutoarelor pe care le acordam este de 254 de milioane lei, dupa ce am platit deja aferent trimestrului patru din 2014, 162 de milioane lei si in urma acelor discutii pe care le-am avut cu ministrul de Finante si cu primul-ministru la rectificarea de vineri vom benefcia de o suma suplimentara de 106 milioane de lei care vor merge pentru cei care vor depune cerere pentru subventia la motorina aferenta trimestrului trei din anul 2015”, a declarat Daniel Constantin, potrivit sursei citate.

Numarul beneficiarilor care vor primi subventii pentru motorina folosita in agricultura este de circa 13.500 de fermieri.

„Vorbim de in jur de 13.500 de beneficiari, persoane juridice, pentru ca ei sunt eligibili pentru aceasta plata, care isi vor primi in perioada imediat urmatoare subventiile pentru trimestrele unu si doi si vor putea depune cererea pentru trimestrul trei”, a mai precizat ministrul Agriculturii.

Pentru anul 2015, rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, este de 99,498 lei/1.000 litri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE