Sprijin pentru crescatorii de porci. 1.200 de lei per scroafa pe an

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Programul de sustinere a cresterii de porci din rasa Bazna si Mangalita continua si in acest an. In ultima sedinta de Guvern a fost aprobata atat masura de sprijin, cat si suma ce va fi alocata pentru aceasta, se arata pe site-ul MADR.

Astfel, pentru anul 2022, este alocata suma de 640.000 lei, care se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si care se incadreaza in valoarea totala estimata pentru perioada 2020-2022, de 4 milioane lei.

Citeste si: Pretul graului si al porumbului, crestere cu aproape 50% intr-o singura luna

Concret, valoarea ajutorului de minimis este de 1.200 lei/scroafa/an, cu conditia comercializarii a minimum 4 purcei/ cap de scroafa/an, la o greutate de minimum 8 kg/cap.

”Prin aceasta forma de sprijin ne propunem incurajarea crescatorilor de animale de reproductie din rasele Bazna si/sau Mangalita, cu scopul cresterii efectivelor de scroafe de reproductie detinute de crescatorii de rase autohtone, si, implicit, cresterea productiei de carne de porc din rasele romanesti.

Sunt bine cunoscute calitatile pe care le are carnea provenita de la aceste rase, iar prin asigurarea necesarului de carne provenit de la rasele romanesti pentru sectorul de procesare, avem posibilitatea sa aducem plus valoare produselor realizate de fermierii nostri”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian CHESNOIU.

Facem precizarea ca valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii si in cele doua exercitii financiare precedente, adica 2020, 2021 si 2022. Masura de sprijin se deruleaza din anul 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE