Ciprian Visan, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri ‘Pro Invest’, a declarat ca Romania a obtinut o crestere, in medie, cu 15% a fondurilor in noul ciclu financiar 2021 – 2017, atat pe programul de finantare rurala (Programul National de Dezvoltare Rurala, n.r.), cat si pe Programul Operational Regional (POR), comparativ cu exercitiul financiar anterior, noteaza Agerpres.
„Finantarea IMM-urilor in domeniul care tine de food – HoReCa – este extrem de importanta. Degeaba luam o finantare din fonduri nerambursabile, fie ca vorbim despre fondurile europene, fie ca vorbim despre fonduri guvernamentale, pentru ca aceasta finantare are, in general, o pre-finantare mai ales in domeniul rural si vorbim de PNDR, pre-finantare care trebuie insa garantate prin scrisori de garantie bancara. De aceea, este extrem de important in aceasta ecuatie, desi nu are legatura directa cu beneficiarii efectivi, Fondul de Garantare a Creditului Rural”, a spus Visan.
Visan: am obtinut o crestere cu 15% a fondurilor pentru noul ciclu financiar
Presedintele Pro Invest a vorbit si despre oportunitatile pe care noua Politica Agricola Comuna le poate aduce Romaniei. Acesta a vorbit despre performantele agricultorilor romani in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene si sustine ca tara noastra a obtinut o crestere de 15% a fondurilor, pentru noul ciclu financiar multianual.
„Important pentru noi este sa vedem perspectivele pentru noul ciclu financiar 2021 – 2027. Este un ciclu financiar care pe noi, ca tara, ne avantajeaza deoarece atat pe agricultura, unde suntem intre primele cinci locuri ca absorbtie la nivel european, alaturi de Germania si Polonia. Atat pe programul de finantare rurala, cat si pe Programul Operational Regional am obtinut o crestere, in medie, cu 15% a fondurilor pentru noul ciclu financiar, fata de ciclul in care suntem acum. Este un lucru extrem de important pentru noi”, mai spune afaceristul.
Care este scopul organizatiei „Pro Invest”
Asociatia Oamenilor de Afaceri ‘Pro Invest’ este o organizatie patronala multisectoriala, nonguvernamentala si apolitica. Aceasta contribuie la consolidarea sistemului economiei de piata in Romania, promoveaza si apara cu precadere interesele legitime ale oamenilor de afaceri care fac parte din asociatie.
Oportunitatile de afaceri din agricultura, productie alimentara, logistica si HORECA din Romania si Europa de Sud-Est sunt analizate, marti, in cadrul Bucharest Food Summit 2018, o platforma transdisciplinara de dezbatere a problemelor din aceste domenii, cu focus pe finantare, investitii si eficientizare.