In data de 08.05.2017, la sediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura a avut loc o videoconferinta in prezenta ministrului Agriculturii Petre Daea, la care au participat alaturi de secretarul de stat Daniel Botanoiu, conducerea institutiilor din subordine (directiile agricole judetene, centre locale si judetene ale APIA, directiile sanitar veterinare judetene), reprezentanti ai ANSVSA, conducerea ANZ, precum si reprezentantii asociatiilor de crescatori de ovine, bovine si caprine.
Tema abordata a fost Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata in anul 2017 derulata la nivelul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, cu scopul de a reaminti ca termenul limita de depunere a Cererilor este data de 15 mai 2017.
S-a facut un apel catre potentialii beneficiari ai sprijinului financiar sa respecte programarea la care au fost invitati sa depuna Cererea unica de plata, iar cei care nu au reusit sa se prezinte la data programata sa contacteze de urgenta Centrul judetean/local APIA.
Reamintim ca pentru a veni in sprijinul fermierilor, in weekend-ul 13 – 14 mai, sediile APIA judetene/locale vor functiona dupa programul de lucru normal.
Precizam ca, pana la acest moment, au fost depuse un numar de 749.378 cereri pentru o suprafata de 5.843.433,68 hectare.
In acest sfarsit de saptamana, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea s-a deplasat la sediile APIA locale si judeţene, spre a verifica modul in care se desfasoara procesul de depunere a cererilor unice de plata pentru Campania 2017.
Astfel, ministrul Petre Daea a fost la sediul local Campina din judeţul Prahova, la APIA Brasov si la centrul local APIA Codlea, la sediul judeţean din Sf. Gheorghe (Covasna), precum si la sediul de la Miercurea Ciuc (Harghita), pentru a vedea stadiul in care se afla depunerea cererilor si pentru a reaminti ca termenul limita de depunere a Cererilor unice de plata in cadrul Campaniei 2017 este data de 15 mai 2017.
Cu aceasta ocazie, ministrul a vizitat si cateva ferme ale cultivatorilor de cartofi din Covasna, in special pe acelea care au beneficiat de sprijin cuplat pentru samanţa de cartof. Fermierii au facut investiţii in utilaje ultramoderne – tehnologii de recoltat si depozite cu temperatura controlata – realizand astfel ferme performante care livreaza pe piaţa marfa de foarte buna calitate.