Pentru a-si usura munca si pentru a avea o productivitate cat mai ridicata, un fermier are nevoie intodeauna de aparate cat mai practice si fiabile. Din categoria dispozitivelor indispensabile intr-o gradina sau o ferma face parte si atomizorul, un produs dedicat stropirii plantelor cu pesticide sau ingrasaminte foliare. Un asemenea aparat este folosit frecvent in domenii agricole precum pomicultura, viticultura, precum si in cresterea legumelor in spatii protejate.
Prima intrebare care apare este cea legata de diferenta dintre atomizor si motostropitor. In primul rand, trebuie specificat ca atomizorul este un dispozitiv dedicat unor suprafete mici si medii, fiind mai usor de transportat (greutate mai mica) si avand totodata o putere a motorului relativ mai mica decat cea a unui motostropitor.
Pe de alta parte, motostropitorul va poate ajuta sa pulverizati la distante si inaltimi mai mari, gratie motorului mai puternic. De asemenea, si suprafata acoperita de un motostropitor va fi mai insemnata datorita rezervorului mai mare. Un dezavantaj important de precizat aici este ca motostropitorul va avea o greutate mai mare, in jur de 10 kilograme.
Caracteristicile unui atomizor
Atomizorul este un aparat folosit la pulverizarea fina a lichidelor in cadrul tratamentelor cu produse de uz fitosanitar, in scop de dezinfectare, stropit, pentru gradinarit, gradina, sere si solarii, pomi fructiferi, arbusti, trandafiri, flori, legumicutura etc. Raza de stropire a unui atomizor este in general de 10-12 metri, ceea ce va va usura simtitor lucrarile de ingrijire a plantelor.
In functie de tipul motorului, atomizoarele se pot clasifica in: atomizoare cu motor in 2 timpi si atomizoare cu motor in 4 timpi.
De asemenea, cand vorbim despre atomizoare putem discuta despre trei categorii distincte: atomizoare conventionale – folosite la pulverizarea exclusiva a substantelor in stare lichida, cu o raza de actiune de circa 4-6 metri si cu rezervoare in general de 10 litri; atomizoare semi-profesionale – capacitate de pulverizare, inclusiv cu substante in forma granulata, de pana la 15 metri si rezervoare de colectare de circa 16-20 litri; atomizoare profesionale – capacitate de pulverizare de pana la 20 metri, prevazute cu motoare si pompe mult mai puternice.
O gama variata de atomizoare, la preturi avantajoase, puteti gasi in oferta acestui magazin.
Caracteristicile unui motostropitor
Spre deosebire de atomizor, motostropitorul este un aparat folosit la pulverizarea lichidelor si a solutiilor in agricultura in cadrul tratamentului cu produse de uz fitosanitar pentru culturui pe suprafete mari, de peste 1 hectar.
Motostropitorul dispune de rezervoare de substante de pulverizare de mari dimensiuni – peste 30 litri.
Motostropitorul poate fi folosit de asemenea si la pulverizarea solutiilor destinate combaterii insectelor si altor daunatori in gradinile de legume si livezile de pomi fructiferi, dar si la operatiuni de deratizare in spatii publice.
Avand in vederea ca greutatea unui motostropitor este de minim 9-10 kilograme, in general acesta este tractat de echipamente agricole cum ar fi tractorul sau in unele cazuri beneficiaza de autopropulsie si motorizare proprie pentru deplasare.
Solutii pentru irigat sau pomparea apelor murdare
In stransa legatura cu dispozitivele pentru stropit sunt si pompele de irigat, capabile sa va ajute si in operatiunile de evacuare a apelor murdare sau a apei de ploaie. Astfel, daca nu dispuneti de o suprafata mare de teren, puteti alege un hidrofor, mai exact un dispozitiv format dintr-un motor electric si o pompa.
Atunci cand alegem o electropompa este important sa ne gandim la consumul de apa de care avem nevoie. Cu cat vom beneficia de un rezervor mai mare, cu atat pornirile hidroforului vor fi mai rare. In general, pompele pornesc atunci cand rezervorul s-a golit la jumatate.
Un alt amanunt foarte important pe care trebuie sa-l avem in vedere la achitionarea unui hidrofor este si coloana de aspiratie. De exemplu, daca aceasta este de 10 metri, aceasta este distanta de la hidrofor pana la apa. Pentru alimentarea dintr-un put se recomanda hidrofoarele de mare adancime – 30 metri.
Instalarea trebuie efectuata la nivelul suprafeti in locuri inchise sau in orice caz protejate de intemperii daca vorbim de pompe de suprafata.
Daca vorbim de pompe submersibile online instalarea lor sa face scufundate in apa. In acelasi timp exista si clasa pompelor specializate pentru pomparea apelor murdare cu diferite dimensiuni ale impuritatilor.
O oferta variata de hidrofoare si pompe, alaturi de numeroase detalii tehnice, puteti consulta in cadrul acestui magazin online.