Cramele Halewood, cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România şi unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri din ţara noastră a obţinut, în luna mai, 25 de distincţii pentru vinurile proprii în cadrul unor prestigioase concursuri internaţionale, a anunțat compania.
Byzantium Rosso di Valachia 2011 a câştigat medalia de argint la Mondial de Bruxelles unde a concurat cu alte peste 8.200 de vinuri. Supranumit şi campionatul mondial al degustărilor de vin, Mondial de Bruxelles a fost jurizat de 300 de specialişti din 40 de ţări. Acelaşi vin a primit distincţia Commended la Decanter World Wine Awards şi International Wine Challange.
Prahova Valley Special Resere – Tămâioasa Românească 2012 a fost medaliată cu aur la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013 (ICWB) organizat săptămâna aceasta la Bucureşti, iar medalii de argint au cucerit Rhea Viognier 2011, Theia Chardonnay 2011, Private Reserve Fetească Neagră şi Prahova Valley Reserve Merlot 2011.
De asemenea, au mai fost premiate cu argint vinurile spumante produse prin metoda tradiţională la Pivniţele Rhein & Cie Azuga 1892: Rhein Extra Brut Rose, Rhein Extra Sec, Prahova Valley Brut şi Prahova Valley demisec. Tot la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013 încă şase vinuri produse de Cramele Halewood au luat punctaje pentru medalie de argint.
În Marea Britanie, la International Wine Challange, vinurile Byzantium Blanc de Transylvanie, La Umbra Pinot Grigio şi Paris Street Pinot Noir au fost medaliate cu bronz, iar alte nouă vinuri din portofoliul Cramelor Halewood au primit distincţia Commended (Byzantium Rosso di Valachia, Hyperion Fetească Neagră, Kronos Pinot Noir, La Umbra Pinot Noir, Rhea Viognier, La Catina Pinot Noir, vinurile din gama Paris Street Pinot Grigio, Pinot Noir Rose, Sauvignon Blanc).
Single Vineyard Selection La Catina Pinot Noir a cucerit medalia de argint, iar La Umbra Pinot Noir a luat bronzul în cadrul competiţiei Sommelier Wine Awards, în care jurizarea este realizată de somelieri renumiţi din Marea Britanie, dar şi de nume mari ale industriilor hoteliere şi a restaurantelor din aceeaşi ţară. Competiţia este dedicată în special vinurilor din segmentul HoReCa.
‘Distincţiile acordate atestă faptul că performanţa şi calitatea, principiile după care se ghidează Cramele Halewood, se reflectă perfect în produsele companiei. Cramele Halewood reprezintă cu mândrie România în cadrul competiţiilor internaţionale şi este onorată să se numere printre cei mai buni producători de vin din întreaga lume’, se arată în comunicat.
Grupul Halewood are în proprietate crame şi plantaţii de viţă de vie în regiunea Dealu Mare, Podişul Transilvaniei şi Cernavodă – Murfatlar. La acestea se adaugă Pivniţele Rhein Azuga fondate în 1892, unde se continuă tradiţia producerii vinurilor spumante după metoda tradiţională, de fermentare a vinului în sticlă. În Ploieşti se află sediul Cramelor Halewood, vaste pivniţe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle) precum şi liniile de îmbuteliere. Grupul Halewood deţine peste 350 hectare de vie plantate în perioada 2002-2009.
Furnizor Oficial al Casei Regale a României