
Distributie gratuita de seminte a varietatilor traditionale romanesti pana pe 15 ianuarie 2016
Perioada de adresare a solicitarilor pentru speciile de primavara este 15 noiembrie 2015- 15 ianuarie 2016.
Perioada de adresare a solicitarilor pentru speciile de primavara este 15 noiembrie 2015- 15 ianuarie 2016.
Vasile Matrasoaie din Dumbraveni, judetul Suceava, are 60 de ani si face legumicultura de 40. Mai nou, s-a apucat de cercetare si este dornic sa impartaseasca si altora cunostintele sale.
Fermierii care vor produce fasole boabe pentru procesare ar putea obtine, prin intermediul platilor cuplate, circa 180 de euro/hectar.
Fermierii care vor produce legume in sere si solarii ar putea obtine, prin intermediul platilor cuplate, sume de peste 3.000 de euro/hectar, pentru legume in solarii, si peste 6.000 de euro pe hectar, pentru productia din sere.
Una dintre conditiile pe care vor trebui sa le indeplineasca legumicultorii care vor dori sa primeasca plati cuplate este de a face dovada ca utilizeaza samanta autohtona, certificata oficial.
Producatorii sustin ca in Romania nu exista o piata reala pentru tomate, costurile de productie ajungand la aproximativ 20.000 de lei pentru un hectar, astfel ca este mai rentabil sa cultive soiuri care se preteaza mai bine procesarii.
Producătorii din sectorul vegetal care vor folosi soiuri românești vor primi punctaj suplimentar la evaluarea proiectelor cu finanțare prin submăsura 4.1 „Investiții în ferme”.
Unul dintre sectoarele în care se vor putea face investiții prin PNDR 2020 este legumicultura, iar unul dintre produsele care poate aduce profit este banala ceapă.
O familie de agricultori din Dăbuleni exportă pepeni în Estonia și Germania. Cu banii câștigați din vânzarea pepenilor, familia Iancu a înființat și o fermă pomicolă și o pepinieră cu plante ornamentale.
Oamenii de știință de la Academia de Ştiinţe au creat noi soiuri de tomate, care sunt rezistente la îngheţ, secetă şi boli și au o productivitate de invidiat.
Depozitarea corecta a semintelor si furajelor este esentiala pentru a le pastra calitatea si a evita pierderile. Umiditatea, temperatura si
Daca ai o ferma mica si vrei sa obtii profit din culturi mai putin exploatate, dar cautate pe piata, poti
Agricultura viitorului este definită de tehnologie, eficiență și sustenabilitate. Cu toate acestea, tranziția către Agricultura 4.0 încă vine la pachet
Drumurile agricole sunt adesea dificile si solicitante pentru orice vehicul. Terenul accidentat, denivelarile si conditiile meteo nefavorabile pot duce la
Te pregătești de plantarea unor arbori, arbuști, pomi fructiferi, viță de vie? Hidrogelul este de mare ajutor pentru hidratarea optimă
Mulți oameni au început să înțeleagă cât de important este să facă economii. Este o practică apreciata, mai ales că
Guvernul lanseaza un nou program de sprijin pentru fermierii care isi incalzesc sere cu GPL. Acesta include o prima butelie
Tehnologia are un rol important in agricultura moderna, care se afla intr-un proces de transformare in ultimii ani. Astfel, metodele