
Proiect de lege pentru sprijinirea romanilor care vor sa cumpere terenuri agricole
Subiectul terenurilor agricole cumparate mai degraba de straini decat de romani apare din nou in centrul atentiei.
Subiectul terenurilor agricole cumparate mai degraba de straini decat de romani apare din nou in centrul atentiei.
Vremea normala sub aspect termic de la inceputul perioadei 31 august – 6 septembrie va intra intr-un proces de incalzire treptata, in aproape toata tara, informeaza ANM.
Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat recent ca accizele la combustibil vor creste in doua etape, de la 15 septembrie si de la 1 octombrie, cu cate 0,16 lei pe litrul de combustibil.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca astazi, 30 august 2017, s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 699, ORDINUL 296/2.327.
Agricultorii romani au posibilitea sa acceseze fonduri europene nerambursabile inclusiv pentru modernizarea livezilor, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Pentru a lua banii europeni, pomicultorii trebuie sa respecte o serie de conditii minime obligatorii.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se va intalni joi cu fermierul Dimitrie Musca, recunoscut in tara cat si peste hotare drept seful celui mai profitabil CAP din Romania, conform programului anuntat de MADR.
Cetatenii europeni care vor dori sa achizitioneze terenuri agricole in Serbia vor avea mai multe restrictii, asta dupa ce Parlamentul de la Belgrad a adoptat o lege in acest sens.
Autoritatile din Israel au decis in luna iunie sa interzica importurile de ovine si bovine romanesti, din cauza unor nereguli consatate in cazul transporturilor de animale vii.
Perilla, originara din Asia, este una dintre cele mai recente plante aclimatizate in Romania, gratie specialistilor de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura din Buzau.
In perioada 28 august – 1 septembrie, o delegatie chineza, alcatuita din cinci specialisti din cadrul Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei (AQSIQ), va desfasura o misiune de evaluare in tara noastra, in vederea definitivarii acordului comercial pentru exportul de miere.
Prezentarea in spatiul public, de situatii si date, interpretate in maniera alarmista, fara a avea dovezi stiintifice care sa vina in sprijinul concluziilor la care s-a ajuns, omiterea (intentionata sau nu) a unor informatii cheie, nu este o actiune care sa vina in sprijinul consumatorilor sau de natura sa le protejeze interesele, se arata intr-un comunicat ANSVSA.
Anual, carnetele de rentier agricol se vizeaza in perioada 1 martie – 31 august de catre centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
Odata cu debutul toamnei, apicultorii incep pregatirea familiilor de albine pentru iernare. Populatia de albine incepe sa scada, cuibul se restrange pe zona cu puiet, configurandu-se spatiul viitorului ghem de iernare.
Irigarea unei gradini poate fi realizata prin mijloace traditionale, daca nu este vorba despre suprafete intinse, sau cu ajutorul sistemelor moderne, insa foarte important este sa fie respectate cateva reguli de baza.
Comisia Europeana a decis sa acorde Greciei, Italiei si Spaniei un ajutor exceptional dedicat producatorilor de piersici si nectarine, in contextul in care acestia au avut recolte foarte bune, insa o buna parte din pietele de export s-au inchis.
Dezvoltarea masiva a sectorului rezidential din ultimii ani, a impins producatorii de utilaje sa lanseze produse adaptate noilor nevoi ale populatiei, mutate la casa. Este si cazul STIHL care a pus recent pe piata de la noi un utilaj special pentru proprietarii de case, care au curti mici de ingrijit.
Primavara este una dintre cele mai asteptate perioade ale anului de catre pasionatii de gradinarit. Cu mai multa lumina si
În contextul actual ,când costul îngrășămintelor are o pondere semnificativă în costul total al înființării unei culturi ,majoritatea fermierilor au
Practicarea unui hobby este benefică din multe puncte de vedere. În primul rând, o activitate de timp liber are menirea
Numeroasele oportunitati de finantare, dar si dezvoltarea mediului de afaceri, ii determina pe tot mai multi romani sa se informeze
In momentul de fata, tot mai multi fermieri sunt interesati de agricultura sustenabila. Masurile de finantare disponibile, numeroasele beneficii pentru
Carnea de porc este valorificata in numeroase moduri de orice gospodar. De la carnatii de casa, slanina sau muschiulet, fiecare
Construirea unei bai intr-o casa de la tara poate fi o provocare, dar cu planificare si pregatire, poti avea o
Pentru a obține un randament ridicat, este foarte important ca fertilizarea din primăvară să fie planificată în consecință. Strategia corectă