Dacian Cioloș către Guvern: România să aibă internet pe bandă largă la ţară

Facebook
Twitter

Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, a transmis un avertisment Guvernului că trebuie să fie capabil să cheltuiască cele 100 de milioane de euro alocați țării noastre, pentru conectarea la internet pe bandă largă a comunităților din mediul rural, pentru ca fermierii să își poată vinde cu succes produsele.

„100 milioane de euro sunt alocate pentru broadband în mediul rural pentru România. Sper ca Guvernul să găsească modalităţile de accesare, în aşa fel încât, până la sfârşitul anului 2015, aceşti bani să se transforme în bandă largă pentru mediul rural. Agricultura din Uniunea Europeană nu are nicio şansă dacă rămâne izolată, iar una dintre căile de a ieşi din izolare este Internetul”, a declarat Dacian Cioloș, la Târgul de inovaţie Future Communities – Open Innovation Fair 2013, organizat la Biblioteca Naţională a României.

Oficialul european a subliniat că nu putem vorbi de agricultură modernă fără ca acest domeniu să fie conectat la surse de informare și de promovare a produselor. În aceste condiții, este nevoie ca producătorii din mediul rural să aibă acces la internet.

„Agricultura viitorului nu poate să facă abstracţie de ştiinţa tehnologică. 40% dintre români nu au folosit niciodată internetul, o mare parte în mediul rural. Cu toate acestea, România este a doua ţară în lume în privinţa vitezei internetului. Deci, avem un potenţial în privinţa internetului, dar avem şi o mare parte din populaţie care nu a folosit acest instrument. În mediul rural, nu e suficient să produci, ci şi să ştii să vinzi, iar internetul este o cale foarte importantă de a face acest lucru”, a preciat comisarul European Dacian Cioloş.

La Târgul de inovaţie Future Communities – Open Innovation Fair 2013 a participat și vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, alături de comisarul european pentru Agricultură, alături de Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională. În cadrul evenimentului, timp de trei zile, participanţii vor intra în contact cu cele mai noi tehnologii destinate dezvoltării comunităţilor şi vor putea dezbate idei inovatoare care se pot transforma din programe-pilot în politici adoptate la nivel naţional şi european.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE