Comisia Europeana, noi neclaritati in privinta Planului National Strategic realizat de Romania

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii informeaza ca, in urma evaluarii realizate de catre Comisia Europeana asupra Planului National Strategic transmis in luna februarie 2022, au fost identificate anumite aspecte care necesita clarificari suplimentare.

Astfel, avand in vedere observatiile formulate la jumatatea lunii mai 2022, MADR a demarat deja, inca de la finalul saptamanii trecute, discutii cu Grupurile de Lucru de la nivelul MADR si al institutiilor din subordine, pentru a raspunde punctual la elementele cheie identificate de Comisia Europeana in ce priveste Planul National Strategic.

Citeste si: CE aproba un nou sprijin de 300 de milioane de euro pentru domeniul agroalimentar

Facem precizarea ca procedura descrisa mai sus este una normala, in conformitate cu Regulamentul (UE) 2021/2115 al Parlamentului European si al Consiliului din 2 decembrie 2021,  ce se aplica tuturor statelor membre, pe scurt pasii fiind urmatorii: statele membre depun Planurile Nationale Strategice, Comisia Europeana le analizeaza, dupa care transmite observatii pentru clarificari, iar ulterior statele membre transmit puncte de vedere.

De altfel, MADR a informat public in data de 1 martie 2022 ca in urma evaluarii documentului, Comisia Europeana va putea adresa observatii in termen de trei luni de la data transmiterii.

Termenul este de trei saptamani de la primirea observatiilor pentru prezentarea punctului de vedere asupra unor elemente cheie, precum si pentru inceperea unei proceduri standard impreuna cu serviciile Comisiei pentru clarificarea si armonizarea tuturor aspectelor semnalate.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE