Un nou biostimulator, capabil sa creasca productia cu 10% la porumb, urmeaza sa fie lansat in Romania

Facebook
Twitter

Agricultorii din Romania vor putea folosi in viitor un nou biostimulator capabil sa creasca productia de porumb cu pana la 10%. Noul produs dezvoltat de Monsanto si compania Novozymes pune accentul pe folosirea enzimelor si bacteriilor deja prezente in natura, pentru a ajuta fermierii sa obtina recolte cat mai bune.

Functionand pe principiul bacteriilor fixatoare de azot, biostimulatorul lichid Torque a fost testat pana acum cu succes in cadrul culturilor de porumb de la noi, precum si din alte sase tari europene. In urma testelor, s-a putut constata ca doza recomandata pentru a mari productia cu circa 5-10% este de 300 ml pentru 100 kg de seminte.

In prima parte de vegetatie, Torque are capacitatea de a ajuta plantele sa isi mareasca volumul radacinilor. In acest fel, porumbul va putea sa faca fata conditiilor pedoclimatice nefavorabile, trecand mult mai usor de seceta de exemplu.

Pentru Romania, biostimulatorul lichid Torque este in curs de omologare, acesta fiind deja prezent pe pietele din Ucraina. Conform reprezentantilor companiei Dekalb si Monsanto Romania, noul produs este prietenos cu mediu, deoarece functioneaza dupa un principiu natural. Mai exact, este vorba despre actiunea bacteriilor fixatoare de azot ce in mod obisnuit se gasesc pe radacini. Torque fixeaza bacteriile pe sistemul radicular al porumbului, ajutand astfel planta sa isi dezvolte radacinile.

Evenimentului Farm Progress organizat de Monsanto Romania a fost organizat in doua locatii din tara (Slobozia si Carpinis), in perioada 26-28 august, reunind mii de fermieri interesati de noile tehnologii agricole utile imbunatatirii productivitatii si profitului fermei.

La Farm Progress Carpinis au fost prezentate solutiile inovatoare, printre care se numara noii hibrizi conventionali de porumb DEKALB cu utilizari specifice si diferite, care vor fi comercializati incepand cu anul 2016, tehnologii inovatoare de semanat, diferite scheme de densitati la hectar si variante de fertilizare, cat si informatii despre multiplicarea semintelor de porumb.

Farm Progress, eveniment cu traditie al companiei Monsanto, reuneste anual fermieri din toate zonele Romaniei si din tarile limitrofe pentru a le fi prezentate solutii tehnologice eficiente pentru cresterea randamentului la culturile de porumb. Evenimentul de la Carpinis s-a bucurat si de prezenta domnului Russell Nicely, Atasat regional pe probleme agricole al Ambasadei SUA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE