Protest inedit al agricultorilor francezi: 250 de oi în fața Turnului Eiffel

Facebook
Twitter

 Agricultorii francezi au organizat, joi, un protest inedit prin modul de organizare și anume au adus 250 de oi în Paris, mai exact, în fața Turnului Eiffel.

Locuitorii Parisului sunt obișnuiți cu metodele de protest ale agricultorilor francezi, care aduc în mod regulat animale în Paris pentru a amplifica protestele, iar joi au adus aproximativ 250 de oi în fața Turnului Eiffel, pentru a evidenția situația neobișnuită privind creșterea  populației de lupi care le ucid turmele.

Populațiile de lupi au fost reintroduse în Franța, în anii 1990, în cadrul unei convenții internaționale privind conservarea vieții sălbatice în Europa.

La acest moment există o populație de lupi de aproximativ 300 pe teritoriul întregii țări, iar numărul acestora este în creștere în fiecare an. Potrivit organizației oierilor francezi, numărul de animalelor ucise de lupi a crescut cu aproape două treimi, raportat la anul 2011, ajungând la un număr de 8.000 de cazuri în acest an.

„Solicităm ca lupii să fie eliminați din regiunile de reproducere a oilor, deoarece aceștia sunt incompatibili cu munca noastră”, a declarat Michele Boudoin, secretar general al organizației de oierilor francezi. Ea a subliniat că planul adoptat de autoritățile din Franța, prin care se compensează fermierii pentru pierderile de ovine înregistrate și acordă despăgubiri pentru măsurile de prevenire, a costat guvernul aproape 15 de milioane de euro (19 milioane dolari), în 2012.

„Noi nu vrem bani, vrem să facem treaba în condiții bune”, a declarat  Michele Boudoin. Luc Bourgeois, un tânăr cioban din sud-estul Franței, a declarat că a pierdut 150 din cele 3.000 de oi, în cursul acestui an.

Fermierii francezi mai solicită dreptul de a deschide focul în momentul în care lupii le atacă turmele, și solicită creșterea cotelor privind uciderea lupilor, sau eliminarea acestora, cote stabilite în prezent la 24 de lupi anual.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE