Daniel Constantin: Comisia Europeana va plati din 16 octombrie 70% din subventie

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca Executivul european a luat decizia de a plati in avans 70% din subventii, din 16 octombrie.

„Comisia Europeana a venit cu decizia de a plati în avans, din 16 octombrie, 70 % din valoarea platilor europene directe, si nu 50%, cum era pana in prezent. Consider ca este o masură buna, dar numai daca va fi insotita de acordul de derogare din partea Comisiei pentru ca acest avans sa se plateasca chiar si fara finalizarea controalelor. Niciun stat membru nu va reusi sa termine controale pana pe 16 octombrie si ma refer inclusiv la Romania. De altfel, toti cei 28 de ministri am cerut aceasta derogare, fiind de altfel si cel mai discutat punct al reuniunii. Sper ca pana la viitoarea intalnire, sa avem un acord al Comisiei pe aceasta tema”, a precizat Daniel Constantin.

In acest an, fermierii romani vor incasa de la APIA subventii pe suprafata in valoare de 77,08 de euro pe hectar (SAPS), plata pentru inverzire fiind de 53,90 de euro pe hectar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE