APIA a reinnoit protocolul de colaborare cu ASP si FranceAgriMer

Facebook
Twitter

Joi, 26 mai 2016, a fost reinnoit Protocolul de colaborare tripartit intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Agentia pentru Servicii si Plati (ASP) si FranceAgriMer din Franta.

La eveniment au participat conducatorii celor trei institutii, respectiv: domnul Florin Marius FAUR, Director general APIA, domnul Stéphane LE MOING, Presedinte – Director general ASP si domnul Jean-Claude GRACIETTE, Director General Adjunct pentru masuri de piata, FranceAgriMer, ocazie cu care cele trei parti au discutat prioritatile cooperarii, dar si aspecte transversale, precum simplificarea Politicii Agricole Comune.

Avand in vedere rezultatele fructuoase ale colaborarii din anii anteriori, concretizate prin organizarea unor serii de intalniri, seminarii si instruiri pentru expertii APIA, cele 3 institutii si-au exprimat interesul si disponibilitatea de a continua cooperarea si schimbul de experienta si bune practici. Prezentul act aditional reprezinta continuarea Protocolului de parteneriat incheiat intre parti la 28 iunie 2010 si reinnoit in 2011, 2012 , respectiv in 2013.

Acest eveniment marcheaza un nou pas in demersurile pe care APIA le intreprinde in vederea imbunatatirii cadrului institutional si a activitatilor derulate in scopul asigurarii celor mai bune servicii beneficiarilor de fonduri agricole.

Protocolul are ca scop definirea relatiilor intre parti in vederea realizarii unui program de schimburi tehnice in domeniul ajutoarelor directe catre agricultori, administrarii pietelor de produse agricole, al masurilor de interventie, precum si al masurilor de comert exterior.

Totodata prezentul protocol vizeaza schimburi de informatii economice si perspective de dezvoltare a organizatiilor comune de piata, pregatirea si perfectionarea personalului prin actiuni in situ, precum si schimburi de bune practici privind organizarea administrativa, examinarea procedeelor si instrumentelor administrative, in scopul de “benchmarking” si de ameliorare constanta. Sunt vizate, de asemenea, si aspecte tehnice, de organizare, reglementare, procedurale si administrative privind platile directe si sistemul integrat de administrare si control (IACS), dar si realizarea unor actiuni comune de cooperare in tarile terte Uniunii Europene.

Semnarea noului protocol de cooperare reconfirma dinamica accentuata a raporturilor romano – franceze in domeniul agriculturii, continuand seria schimburilor de experienta si bune practici initiate si derulate in cursul anilor precedenti intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Agentia pentru Servicii si Plati (ASP) si FranceAgriMer din Franta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE