ANSVSA: S-a importat miere falsă din Bulgaria

Facebook
Twitter

Președintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a declarat că a discutat cu omologii bulgari cu privire la semnarea unui protocol referitor la importurile de miere de albine din Bulgaria, după ce s-a descoperit miere falsificată cu zahăr sau cu alte produse care pot să înlocuiască mierea.

„ Am mai discutat şi despre comerţul cu miere de albine, pentru că în perioada de vară sunt foarte mulţi bulgari care vând miere de albine în România. Vrem să avem un protocol şi aici, astfel încât să avem evidenţa producătorilor bulgari autorizaţi care vin spre România şi să evităm eventualele probleme în comerţul cu miere de albine, pentru că s-a mai descoperit miere falsificată cu zahăr sau cu alte produse care pot să înlocuiască mierea”, a declarat președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, citat de Agerpres.

Declarația a venit după ce o delegație a ANSVSA, conduă de președintele instituției Vladimir Mănăstireanu, s-a întâlnit, joia trecută la Ruse, în Bulgaria cu o delegaţie a Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria, condusă de către directorul executiv adjunct, Radoslav Karabadzhakov. În cadrul întâlnirii s-a discutat, în principal, despre conjugarea eforturilor şi cooperarea în vederea reluării exporturilor de porci vii în spațiul comunitar, dar și despre controlul circulaţiei animalelor, siguranţa alimentelor, controlul transporturilor de legume şi fructe provenite din ţări terţe, în special a celor din Turcia, comerţul cu miere de albine sau sectorul laptelui şi al produselor din lapte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE